Ne mai cumparam bilete pentru EURO 2016

Echipa de fotbal a Romaniei s-a calificat in sfarsit la un turneu final dupa foarte mult timp iar meciurile vor fi jucate relativ aproape de noi. Daca luam avionul si dam drumul la un film, vom ajunge in Franta chiar la terminarea lui. Din pacate, in tara in care se va disputa EURO 2016 exista o tensiune foarte mare din cauza atentatelor teroriste. Stim ca s-a incercat detonarea unei bombe chiar pe Stade de France.

Alerta terorista va fi la cote maxime pe perioada turneului si, ca atare, masurile de siguranta vor fi si ele sporite. In mod normal ar trebui sa ne simtim in siguranta dar oare vom avea curaj sa ne mai cumparam bilete. E interesant de vazut cine va invinge – frica sau iubirea fata de echipa nationala, de Romania.

Chiar daca tara noastra face parte din o serie de tari ostile teroristilor, nu cred ca suntem o tinta. Probabil gradul de risc va fi mai ridicat daca vom cadea in gupa cu tari precum Anglia sau Franta. Sa speram ca nu se va intampla asta in primul rand sportiv. Cele doua tari au echipe competitive. Multi spun ca si-ar dori sa jucam cu englezii avand in vedere rezultatele din ultimii 30 de ani pe care le-am avut contra lor. Eu zic sa nu ne hazardam! Nici noi nu ii mai avem pe Hagi, Mutu sau Dorinel Munteanu.

Revenind la terorism, cred ca lipsa publicului la meciurile de la EURO ar fi o greseala. Am arata astfel ca ei au invins. Pe de alta parte nu trebuie sa fim nici naivi, dar daca vom primi asigurari ca suntem in siguranta ar trebui sa mergem pe stadion.

Romania a jucat ultima data la Campionatul Mondial din 2008 si este singurul turneu final la care am jucat in ultimii 15 ani. Atunci am reusit sa facem egal cu Franta si Italia dar am luat bataie de la Olanda si nu am reusit sa iesim din grupe.