Cele mai eficiente alimente in lupta cu raceala

Este sezonul racelilor, asa ca azi o sa vorbim despre super alimentele care lupta cel mai eficient cu raceala si simptomele ei. O singura zi cu dureri in gat, nas infundat si febra este o zi chinuitoare, asa ca ar trebui sa ai la indemana cateva remedii naturale, care sa te puna pe picioare.

Alimentele despre care vom vorbi in continuare te pot ajuta sa scapi de raceala, dar si sa o combati, fara sa apelezi prea mult la medicamentele obisnuite. Citeste informatiile si pregateste-ti camara cu bunatati ce lupta cu raceala.

  1. Mierea de Manuka

Stim cu totii ca mierea obisnuita este un aliment care te poate ajuta sa te simti mult mai bine, mai ales atunci cand esti racit, ragusit si ai dureri in gat. Mierea de Manuka este chiar mai buna de atat. Aceasta, daca este consumata corespunzator (zilnic, 1-2 lingurite, cu 30 de minute înainte de masa) iti poate creste puterea sistemului imunitar, care te va proteja de virusuri, microbi, si, evident, de raceala. Un lucru la care trebuie sa fii atent atunci cand cumperi Miere de Manuka, este ca achizitionezi Miere de Manuka 100% RAW, nepasteurizata.

De obicei, daca Mierea de Manuka este tratata termic, aceasta va avea un termen de valabilitate mai lung, dar isi va pierde proprietatile. Miere de Manuka RAW gasesti pe plantum.ro, un magazin online dedicat produselor naturale si bio, care te pot ajuta sa ai o viata mai sanatoasa, plina de energie, si, cel mai important, fara sa te lupti cu afectiunile și bolile.

  1. Ceaiul verde

Pentru multe dintre persoanele pasionate de ceai, fie el negru, verde, alb, infuzie de plante medicinale sau decocturi, ideea de a consuma ceai este mai degraba un tabiet. Totusi, trebuie sa mentionam un lucru foarte important: ceaiul verde este un stimulent foarte puternic al sistemului imunitar. Au fost realizate numeroase studii in urma carora a fost dovedit ca persoanele care consuma cu regularitate ceai verde au un risc mai scazut de a raci cu pana la 25%, iar perioada manifestarii simptomelor este redusa cu pana la 35%.

  1. Fructele de padure

Fructele de padure sunt cele mai bune fructe pe care le puteti consuma, si acest lucru nu este datorat doar gustului delicios, ci mai degraba concentratiei foarte mari de antioxidanti pe care acestea o contin. Dintre toate tipurile de fructe de padure, afinele sunt cele mai potrivite, aducand cel mai mare aport de antioxidanti in organismul tau.

Acestia te pot apara de virusuri, inclusiv de raceala sau gripa. Iti recomandam sa le consumi proaspete, dar si congelate sunt la fel de bune si nutritive.

Cu siguranta lista aceasta poate fi completata cu alte super alimente ce combat si previn raceala si gripa. Tu ce consumi pentru a avea un sistem imunitar mai puternic?