SEO pas cu pas pentru incepatori

Daca te numeri printre antreprenorii care doresc sa aduca businessul la un alt nivel si sa se bucure de oportunitatile puse la dispozitie de mediul online este important sa cunosti cateva aspecte legate de ce inseamna SEO si ce presupun tehnicile de optimizare a unui site. Asa ca in umararele randuri ne propunem sa amintim cele mai importante detalii legate se SEO, servicii SEO si tehnici de optimizare valabile in acest an.

Pentru inceput trebuie mentionat ca SEO (optimizarea pentru motoarele de cautare) inseamna implementarea unor instrumente si folosirea unor tehnici specifice ce au ca scop cresterea vizibilitatii unui site si atragerea de trafic organic.

De ce este SEO atat de complicat?

Campaniile SEO pot fi cu adevarat complicate si pot da batai mari de cap si asta pentru ca Google modifica permanent algoritmii si metodele de clasare astfel ca antreprenorii sunt nevoiti sa descopere acele strategii potrivite, agreate de Google, care sa ajute la castigarea de pozitii si vizitatori.

Ce inseamna o campanie SEO de succes?

Pe intelesul tuturor o campanie SEO de succes are ca efect aducerea site-ului pe prima pagina in motorul de cautare Google pe cuvintele cheie targetate. Conform specialistilor care ofera servicii SEO acesta este scopul principal al oricarui business din online. Iata care sunt elementele ce trebuie urmarite pentru a crea o strategie de succes.

Analiza minutioasa a site-ului

Primul pas ce trebuie realizat de webmasterii care se ocupa de partea de SEO este auditul site-ului, in care se analizeaza toate detaliile ce tin de functionalitatea si aspectul acestuia. Trebuie mentionat ca si cele mai putin semnificative dintre elementele sunt importante, de la viteza de incarcare la structura de link-uri interna, aspectul paginilor, design-ul butoanelor dimensiunea imaginilor, descrierile interne, tag-uri, meta tag-uri si coduri.

In aceasta etapa sunt corectate toate erorile, pentru a oferi experiente placute vizitatorilor si acces crowlerilor la informatiile importante.

Analiza concurentei

Ca si pe piata traditionala si in online, inainte de a crea strategia de promovare si optimizare este important sa se realizeze o analiza minutioasa a concurentei. In acest fel sunt identificate elementele cheie care iti asigura succes. Conform specialistilor care furnizeaza servicii SEO, nicio strategie nu este completa fara acest pas.

Optimizarea SEO on page

O componenta importanta a SEO este optimizarea on page. In aceasta etapa sunt corectate toate elementele necorespunzatoare descoperite in urma auditului site-ului. Tot in aceasta etapa sunt redimensionate imaginile pentru asigura o buna functionalitate, sunt implementate instrumentele care asigura o viteza exceptionala si functionare impecabila pe dispozitive mobile. Dealtfel trebuie sa se tina seama de link-uri interne, pentru ca acestea sunt instrumente care contribuie la realizarea autoritatii paganilor.

Optimizarea SEO off page

Google pune accent pe link-uri externe. O retea de link-uri externe bine realizata atrage trafic si contribuie la castigarea pozitiilor in clasamentul Google. Prin strategii de link building bine realizate crowlerii motorului de cautare au acces mai rapid la informatiile valoroase pe care le valorifica indexandu-le rapid.

Masurare rezultatelor

Un alt element important in orice campanie de optimizare este, conform specialistilor care ofera servicii SEO, cel de masurare a rezultatelor. Totodata sunt generate rapoarte si sunt create noi strategii de imbunatatire a tehnicilor aplicate.