Epilare definitivă cu laser? Află de la specialiştii Skinovate tot ce trebuie să ştii despre această metodă

Tratamentul de epilarea definitivă cu laser este un subiect de actualitate în majoritatea clinicilor dermatologice. Tehnologia revoluţionară, care te scapă de părul nedorit pe o perioadă îndelungtă, părea imposibilă acum ceva timp. Epilarea definitivă cu laser, efectuată de experţii Skinovate, utilizează tehnologia denumită Ultra Short Pluse şi poate fi considerată cea mai eficientă metodă de îndepărtare a părului, în prezent. Efectele epilării definitive cu laser se observă imediat, iar rezultatele sunt mai durabile faţă de metodele tradiţionale (ceară, ras, cremă depilatoare), cât şi faţă de metodele avansate (epilare definitivă IPL sau epilare definitivă SPL). Citeşte articolul în continuare şi află avantajele epilării definitive cu laser, preţurile şi tipurile de epilare definitivă.

De ce să alegi epilarea definitivă?

Avantajul principal când alegi procedura de epilare definitivă este, cu siguranţă, durabilitatea rezultatelor. Imaginează-ţi o vară fără stresul apariţiei părului nedorit, mai ales în vacanţe. Perioada lungă în care te poţi bucura de rezultatele epilării definitive, cu siguranţă, îţi va îmbunătăţi viaţa, iar vacanţele la mare vor deveni cu adevărat relaxante. Când alegi metodele tradiţionale de epilare, mai ales ras sau cremă depilatoare, iritaţiile constante sau durata scurtă a rezultatelor constituie un factor de stres major în concedii sau în viaţa de zi cu zi.

Procedura de epilare definitivă implică mai puţine resurse de timp şi financiare. Cât costă realizarea unui tratament de epilare definitivă? În funcţie de zona aleasă, dar şi în funcţie de numărul şedinţelor achitate, tariful poate oscila. O şedinţă achitată individual porneşte de la 150 de lei, iar pachetele includ un număr de 6 şedinţe cu acţiune pe diferite zone ale corpului.

În plus, epilarea definitivă, poate elimina şi alte probleme nedorite, precum:

  • foliculita, o afecţiune dermatologică des întâlnită, cauzată de inflamarea și infecția foliculilor piloși

  • firele crescute pe sub piele

  • hiperpigmentări

Un alt avantaj este că epilarea definitivă cu laser poate fi efectuată pe orice tip de piele sau orice tip de fir de păr (cu excepția celui alb). Prin urmare, epilarea definitivă este pentru toată lumea.

Spre deosebire de epilatul tradiţional cu ceară, o procedură foarte dureroasă, în unele cazuri, la epilarea definitivă cu laser nu putem vorbi despre durere. În general, epilarea definitivă, poate fi insoţită de o senzaţie de disconfort. Dar această senzaţie este diferită în funcţie de zona epilării sau grosimea rădăcinii firului de păr. La clinica Skinovate, senzaţia de disconfort este ameliorată semnificativ de sistemul de răcire performant crystal freeze cu care este dotat aparatul. Iar tehnologia patentată in motion face procedura să fie extrem de rapidă.

La Skinovate, tehnologia de ultimă generaţie, Laserul Elysion PRO, ţinteşte precis foliculul de păr din zona vizată. Înainte de procedură, vor fi efectuate consultaţii, iar ulterior, tratamentul va fi analizat de medicul dermatolog. Echipa medicală va realiza procedura în siguranţă. Personalul medical a fost pregătit să recunoască problemele medicale care influenţează rezultatul, cunosc afecţiunile care pot apărea în zona tratată şi metodele de protecţie a aluniţelor. Îţi vor crea un plan de tratament de epilare definitivă specializat şi personalizat pe nevoile tale. Culoarea şi grosimea firelor de păr, pigmentul pielii, dar şi rezultatele raportate la numărul şedinţelor vor fi analizate şi integrate în tratament.

Tipuri de epilare definitiva

Epilarea definitivă se poate realiza prin 3 tehnologii:

  • Laser

  • IPL- Intense Pulsed Light

  • SPL-Square Pulsed Light

Aceste tipuri de epilare definitiva au un sistem care produce energie pentru a întrerupe ciclul de creştere al părului. Diferenţele constau în tehnologia diferită de producere a luminii. Pot să difere când vorbim despre eficienţă, risc şi adresabilitate. Diferenţele de pigment ale pielii sau ale firelor de păr, pot fi un impediment când alegi epilarea definitivă şi tehnologia utilizată nu este potrivită pielii tale.

Laserul, sigur şi precis, emite o o singură lungime de undă care ajunge până la rădăcina firului de păr şi o distruge prin fototermoliză, fără să afecteze pielea. Laserul ţinteşte bulbul pigmentat al firului de păr şi nu presupune riscuri pentru persoanele cu ten închis. Firele de păr crescute vor dispărea, iar efectele vor fi vizibile după prima şedinţă.

Tehnologia IPL transmite într-un spectru de lungimi de undă care nu ţinteşte specific melanina. Din această cauză, există riscul de ardere sau hiperpigmentare a pielii. Aşadar, nu este recomandată pentru persoanele cu ten închis sau bronzate.

Varianta îmbunătăţită a IPL-ului, SPL-ul, are rezultate mai bune şi presupune mai puţine riscuri. SPL emite o lumină policromată care nu este specific îndreptată spre eliminarea melaninei din firul de păr.

Dacă doreşti să găseşti o metodă sigură şi eficientă de îndepărtarea firului de păr cu rezultate de durată, epilarea definitivă cu laser îndeplineşte toate criteriile pentru a fi soluţia ideală. Indiferent de culoarea pielii, grosimea firului de păr, sensibilitatea la durere sau zona de acţiune, epilarea definitivă cu laser se adaptează nevoilor tale.