Scorsese si omul care a scris serialul Vikings

Martin Hirst, cel care este artizanul unor seriale de succes precum Vikings, Dinastia Tudorilor sau Camelot, s-a inteles cu Martin Scorsese pentru a creea un serial despre Imperiul Roman care se va numi cel mai probabil The Caesars. Cei doi isi vor fructifica o pasiunea mai veche fata de romani. Filmarile ar putea incepe anul viitor in Italia.

Hirst a scris deja episodul pilot si conturul celorlalte episoade din primul sezon. Intentia acestuia este aceea de a creea un serial care sa aiba un succes imens. Dupa experienta cu Vikings, unde nimeni nu ii dadea prea multe sanse avand in vedere faptul ca era difuzat pe un canal de televiziune dedicat documentarelor, ambitia acestuia nu mai pare deloc hazardata.

Aducerea in proiect a lui Scorsese nu este intamplatoare. Acesta isi doreste de foarte mult timp sa faca un film despre Imperiul Roman si cunoaste foarte bine acea perioada, desi majoritatea filmelor sale nu au legatura cu istoria ci mai degraba cu perioada postbelica, in special cea legata de povestile cu mafia din marile orase ale Statelor Unite ale Americii.

Serialul isi doreste sa aduca o noua perspectiva asupra tanarului Julius Caesar. Daca in majoritatea filmelor acesta este prezentat ca un barbat de varsta mijlocie, Hirst ar dori sa puna reflectoarele pe el la o varsta mai frageda, pentru a surprinde energia si vitalitatea acestuia.
Hirst a mai recunoscut ca un motiv pentru care a dorit a il coopteze in proiect pe Scorsese a fost acela ca actorii celebri vor sa lucreze cu el. Daca in Vikings, scenaristul si producatorul britanic a adus actori de perspectiva dar necunoscuti, in The Caesars ar putea aduce si cativa actori consacrati. Daca ne uitam la actorii care au jucat in filmele americanului ne putem gandi aici la DiCaprio, Daniel Day-Lewis sau chiar la Matt Damon. Multi dintre actori vor fi insa tineri.