Schimba aspectul casei tale folosind parchet masiv!

Parchetul masiv poate adauga o o adevarata valoare casei tale. Tocmai de aceea sunt o multime de lucruri ce trebuie luate in considerare cand doresti sa iti inlocuiesti pardoseala veche cu una noua din parchet masiv, incepand de la tipul zonei in care va fi amplasat, pana la tipul oamenilor ce locuiesc in acea casa si chiar unde este situata locuinta.

Unul din cele mai importante lucruri care trebuiesc luate in considerare inainte de a te decide asupra unei pardoseli din parchet este zona de amplasare. Astfel vei decide cu exactitate ce tip de pardoseala vei folosi. De exemplu, pentru subsol chiar nu este indicat sa folosesti parchetul. Desi stim cu totii ca lemnul se umfla la o umiditate prea mare, cu ajutorul tehnologiei de prelucrare a lemnului, putem folosi cu usurinta parchet laminat pentru subsol, bucatarie sau chiar baie. Din punctul meu de vedere parchetul masiv are o eleganta aparte fata de parchetul laminat, iar aceasta eleganta nu trebuie irosita in pardoseala unui subsol, decat daca folosim subsolul ca un loc de recreatie.

De ce parchetul din lemn masiv?

Pe langa nobletea si rezistenta sa aparte, parchetul din lemn masiv vine in diferite nuante provenind din diferite specii de lemn. Parchetul masiv poate fi din stejar, fag, brad si anumite esente de lemn exotic, cum ar fi bambusul.

Indiferent de ce tip de lemn masiv alegi, nu e nici un dubiu ca noua pardoseala va imbunatati aspectul general al casei tale. In locul unei carpete demodate, noua dusumea va creste si valoarea casei.

In ultimii ani, romanii considera a fi la moda podelele din gresie, iar eu, personal, nu vad nici un beneficiu in a avea o pardoseala din gresie, deoarece nu numai ca aceasta nu mentine caldura, dar este si alunecoasa, iar daca din greseala scapam un obiect mai greoi si ascutit, ne va fi foarte incomod sa o schimbam. Pe cand parchetul masiv poate suferi reparatii si poate rezista o viata intreaga.

Tot cu ajutorul tehnologiei si a artistilor din domeniul industriei lemnului, putem avea diferite modele in pardoseala din lemn masiv, modele care mimeaza oarecum o pardoseala din gresie.

Desi nu mi-as amenaja casa conform sfaturilor de mai sus, am atasat aceasta imagine pentru a va face constienti de faptul ca si cu ajutorul parchetului puteti crea modele specifice pardoselii din mozaic sau gresie. Bineinteles, este greu sa realizezi un asemenea model de unul singur, insa apeland la expertii din domeniul pardoselilor din parchet masiv, puteti oricand beneficia de un model de parchet masiv autentic.

Cu toate ca parchetul masiv nu este un produs tocmai ieftin, acesta poate fi vazut ca o investitie, fiindca are o durata lunga de viata iar frumusetea sa este aparte, fiind considerat regele parchetului.