Festivalul „Teatru, stradă și copil” | 14 – 18 septembrie 2018

Festivalul „Teatru, stradă și copil” ajunge în Parcul Carol
Ediția a VII-a, 14 – 18 septembrie 2018

Ajuns la ediția a VII-a, Festivalul Internațional de Teatru dedicat copilului și întregii familii „Teatru, stradă și copil” este organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Animație Țăndărică, sub egida UNIMA România și ASSITEJ România și face parte din proiectul Stagiunea de vară, aflat sub motto-ul:

Fă ceva diferit! Du un copil la teatru azi

A treia etapă a Festivalului se va desfășura în perioada 14-18 septembrie la Teatrul Itinerant Țăndărică din Parcul Carol și la sediul permanent al Teatrului Țăndărică. Vă invităm la cinci zile cu spectacole din țară și din strănătate, ateliere de jocuri teatrale și construcție de marionete și la workshop-ul interactiv Micul prinț – o întâmplare, în cadrul căruia copiii vor parcurge o serie de ateliere de lucru cu marioneta căreia îi vor putea da viață prin senzori ce le permit accesul in lumea 3D. Noutatea acestei ediții este laboratorul de dramaturgie contemporană DramAnima ce va trata tema visului și are ca obiectiv promovarea colaborărilor artistice dintre publicul tânăr și mediul teatral profesionist ca instrument de cercetare și creație teatrală educațională, dedicat copiilor și familiei.
Conceptul Festivalului „Teatru, stradă și copil” presupune conștientizarea, dezvoltarea și educarea copiilor prin cultură, promovarea valorilor cultural artistice contemporane autohtone și internaționale, educarea publicului prin intermediul artei vizuale și de animație, etc. Din dorința de a pătrunde în zone lipsite de acces la cultură, Teatrul Țăndărică a implementat proiectul cultural Teatrul pentru toți prin achiziționarea unui teatru-cort în care se desfășoară stagiunea de vară a festivalului „Teatru, stradă și copil”, astfel luând ființă un proiect cu caracter unic în peisajul teatral local și internațional.

În ediția din acest an, Teatrul Itinerant Țăndărică s-a aflat în
Parcul Sebastian (22 mai – 17 iunie),
Parcul Lumea Copiilor (23 iunie – 22 iulie)
și va fi în Parcul Carol (1 – 23 septembrie)

Biletele pentru spectacolele de la Teatrul Itinerant Țăndărică pot fi achiziționate doar de la casa de bilete din Parcul Carol.