Diplomatia americana in mainile sefului de la Exxon

UPDATE: Rex Tillerson a fost desemnat de Donald Trump in pozitia de secretar de stat, in cadrul viitoarei administratii de la Washington.
ExxonMobil a semnat, in anul 2011, un acord cu cea mai mare companie de petrol si gaze naturale din Rusia, Rosneft. Contractul viza explorarea comuna a resurselor petroliere si extragerea lor. Din anul 2011 pana acum, Rosneft siExxon au încheiat nu mai putin de zece acorduri joint-venture pentru proiecte petroliere in Rusia. Tillerson are o relatie apropiata cu Igor Sechin, directorul executiv Rosneft, la randul sau un apropiat al lui Vladimir Putin.

 

Rex Tillerson, actualul conducator al companiei Exxon Mobil, este vizat de Donald Trump pentru a deveni seful diplomatiei americane.

In cazul in care nu stiati, aflati ca Exxon Mobil activeaza in domeniul industriei extractive de petrol si gaze naturale, avand activitate in cincizeci de tari de pe sase continente.

Rex Tillerson are 64 de ani si se pare ca este in relatii excelente cu o multime de conducatori de stat, printre care si Vladimir Putin, fiind chiar decorat de cel din urma, la Kremlin. Nu trebuie sa va mire faptul ca acelasi Rex Tillerson a condamnat sanctiunile economice indreptate impotriva Rusiei, dupa ce aceasta a anexat Crimeea.

Daca armata americana o sa erupa din nou in zona Golfului Persic, macar sa stiti de unde vine postasul care suna intotdeauna de doua ori.