Concurs național de Kendama, pe 18 noiembrie în toată țara

Sweets Kendamas România vă invită la concursul Ziua Națională Depozitul Kendama, care va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie, simultan în mai multe orașe. ZNDK este cel mai mare concurs de kendama organizat în România și se adresează oricărei persoane pasionată de jocurile cu kendama, iar participarea este gratuită.

Orașele în care va avea loc concursul sunt: București (AFI Cotroceni, ora 13.00), Cluj- Napoca (Platinia Shopping Center, ora 13.00), Brașov (Coresi Shopping Resort, ora 10.00), Baia Mare (Teatrul de Păpuși, Str. Dacia nr. 3, ora 14.00), Timișoara (Shopping City Timișoara, ora 13.00), Galați, Satu Mare (Aushopping Satu Mare, ora 11.00), Buzău (Club Calcetto-Vidati, ora 14.00), Alba- Iulia (Alba Mall, ora 13.00), Constanța (Vivo Mall, ora 13.00), Bacău (Arena Mall, ora 14.00) și Oradea (King Pong Oradea, Str. Alexandru Vaida Voiedov nr.18, ora 12.00). Potrivit regulamentului, se vor organiza: o categorie de concurs în orașele în care vor fi înscriși minimum 30 participanți; două categorii în orașele cu mai mult de 100 de participanți. Se vor califica în finală locurile 1, 2 și 3 de la Avansați și locul 1 de la Începători din orașele cu 2 categorii, precum și locul 1 din orașele cu o singură categorie.

Finala concursului se va desfășura pe 25 noiembrie, în cadrul celei de-a V-a ediții a Asia Fest (Romexpo, pavilionul C3), și va fi jurizată de Bryson Lee, Lukas Funk, Max Norcross și Oase. Vor fi prezenți și Alpha, Sweets Pro Team România si DKIPA. În 26 noiembrie, tot în cadrul Asia Fest, se va organiza un concurs de Kendama pentru amatori.

Bryson Lee, originar din Insula Oahu, Hawaii, și-a câștigat locul într-o echipă Sweet Kendama în vara anului 2015, în urma unui concurs de sponsorizări online. Acesta a reușit să depășească numărul record de puncte la campionatul mondial din 2016, ceea ce i-a adus locul 1 mondial. În 2017 a reușit să se claseze pe locul 2 la campionatul mondial.
Competiția națională este organizată de DEPOZITUL KENDAMA în parteneriat cu Asia Fest. DEPOZITUL KENDAMA a reușit să aducă în țară cele mai cunoscute branduri de kendama din lume, printre care SweetsKendamas, KendamaUSA, Grain Theory, Sol Kendama, Kendama Israel etc. și a deschis primul magazin din România care vinde exclusiv kendame.

Trofeul oferit, în cadrul ceremoniei de la Romexpo, câștigătorului Finalei ZNDK este realizat de Kazuma Iwata, cel care confecționează kendamele Mugen Musou – cel mai autentic brand de kendame japoneze, realizate manual. Kazuma este și autorul trofeului de la Campionatul Mondial de Kendama, organizat anual în Japonia. Pentru realizarea bilei (tama) din trofeu este folosit aur de 24 K, iar pe Sarado se găsesc culorile roșu, galben și albastru.