Cum alegi cea mai buna cazare all inclusive

Optiunile de cazare all inclusive in statiunile de pe litoral inseamna o vacanta la mare lipsita de griji. Optand pentru un astfel de sejur, portofelul poate fi uitat in camera, iar grijile in legatura cu cheltuielile dispar in totalitate, fiind inlocuite de activitati de relaxare si petrecere a timpului liber in cel mai placut mod. Poate parea ca “all inclusive” este o optiune pentru persoanele ce au la dispozitie un buget impresionant, insa in realitate statisticile arata ca turistii care aleg “all inclusive” tind sa plateasca in general mai putin decat turistii cu alte tipuri de pachete.

Nu toate ofertele all inclusive sunt la fel de bune

All inclusive ar trebuie sa insemne pachetul complet, dar unele hoteluri tind sa “triseze” la acest aspect, oferind acces limitat la doar un anumit restaurant sau doar o anumita serie de activitati pentru turistii cu pachete all inclusive. Alegand un astfel de pachet din ofertele unei agentii de turism de incredere este primul pas pentru a se asigura o vacanta reusita.

In alegerea pachetului potrivit pentru fiecare turist, in parte este important sa se compare cat mai multe oferte fara a grabi procesul. Vacanta poate fi planuita cu luni inainte, dand astfel turistului posibilitatea sa faca cele mai bune si cele mai informate alegeri. Reusita unui all-inclusive depinde si de destinatie, spre exemplu Turcia are servicii si oferte excelente (Antalya este cea mai cunoscuta destinatie, cu resorturi impresionante), spre deosebire de Grecia, in care cea mai raspandita este afacerea de familie, hotelul mic si fara prea multe pretentii, cu cel mult un mic dejun inclus. Cel mai bun exemplu este dat de cazarea in Ouranopolis, localitatea din care se pleaca spre Muntele Athos, unde traficul este mare, dar durata sederii si profilul turistilor nu se califica pentru o afacere “all-inclusive”.

Sfaturi pentru un all inclusive cu adevarat convenabil

Pe litoralul romanesc ofertele de cazare all inclusive sunt printre cele mai bogate, iar Mamaia este statiunea de top recomandata in cazul optarii pentru un astfel de pachet de vacanta. Chiar daca statiunea preferata este alta, se aplica aceleasi recomandari:

1. Rezervarile se fac din timp – un numar foarte mare de turisti isi planifica vacanta din timp, adesea chiar cu luni inainte, motiv pentru care multe oferte all inclusive sunt epuizate inainte ca sezonul sa fie declarat oficial deschis. Vacanta poate fi planuita chiar cu 10-11 luni inainte, dar ideale sunt lunile de iarna cand apar multe oferte tentante pentru turistii gata sa rezerve in avans vacanta de vara.

2. Oferta completa trebuie citita cu atentie – multe oferte suna extrem de tentant, cand in realitate, la o privire mai atenta, acestea nu se ridica deloc la nivelul reclamei facute. Turistii interesati de all inclusive trebuie sa ceara oferta completa, bine detaliata, inainte de a lua decizia de a face rezervarile. Oferta trebuie sa contina detalii clare despre dotarile camerelor, gratuitati, telefon, internet, accesul la restaurantele din hotel si la alte activitati.

3. Activitati pentru copii – ofertele de cazare all inclusive sunt cele mai populare printre familiile cu copii, acestea putand economisi mult mai mult intr-un astfel de sejur decat un turist singur sau un cuplu fara copii. Din acest motiv este important ca inainte de a se face rezervarile sa se ceara detalii suplimentare despre activitatile si facilitatile oferite celor mici. Ofertele difera foarte mult din acest punct de vedere intre diversele hoteluri sau grupuri hoteliere. Familiile cu copii sunt sfatuite sa caute acele oferte care includ activitati interesante pentru cei mici precum cursuri de inot in piscina hotelului sau alte activitati educative organizate.