Noul VW Tiguan a fost prezentat la IAA 2015

Volkswagen Tiguan din a doua generatie a fost una dintre cele mai asteptate prezentari in cadrul evenimentului Salonul Auto de la Frankfurt. Acesta vine si cu o varianta hibrid numit Volkswagen Tiguan GTE Concept. Motorizarile noului Tiguan sunt TSI si TDI si este pentru prima data cand un crossover compact de la Volkswagen integreaza o platforma modulara MQB. Daca ne uitam la modelul anterior vedem o jucarie, un Tiguan care nu exprima ceea ce trebuia. Treaba se schimba la noua generatie, Volkswagen Tiguan este mult mai atragator, design-ul il face mai dur, puternic si placut. Acesta este cu 6.1 centimetri mai mare decat versiunea veche, sa nu uitam ca spatiul pasagerilor din spate a fost marit pana la 7,6 centimetri, ceea ce ofera o experienta de confort mai ridicata.

Desi acesta este mai mare, a mai pierdut 3,3 centimetri la categoria plafon. Datorita platformei modulara MQB, greutatea masinii a fost redusa cu aproximativ 50 de kilograme fata de versiunea veche, adica de crossover-ul lansat in 2007. Pe partea de motorizare acesta vine in mai multe versiuni, adica versiunea TSI care are mai multe sub-categorii de putere adica 125, 150, 180 si 220 cai putere. Iar versiunea TDI este una mai puternica, iar sub-categoriile sunt 115, 150, 190 si 240 cai putere. Motoarele de baza nu pot fi configurate, dar celalalte se pot configura prin intermediul tractiunii integrate 4MOTION, iar cutia de viteze este automata (ambreiaj dublu DSG).

Din informatiile oferite, noul Tiguan ar fi cu mult mai mare decat versiunea anterioara. Acesta are o capacitate a portbagajului de 521 de litri cu posibilitatea de extindere pana la 617 de litri (doar daca bancheta din spate este glisata). In materie de siguranta si functii inteligente masina este echipata cu 7 airbag-uri, Automatic Post Collision Braking, Adaptive Cruise Control, Emergency Braking, Emergency Assist precum si sistemul cu camere video care are optiunea de panorama. Noua versiune ar putea aparea pe piata europeana incepand cu luna aprilie a anului viitor.