Dawn – noul cabriolet de la Rolls-Royce

Rolls-Royce isi extinde gama de modele cu un cabriolet, denumirea acestuia este Dawn. Aceasta a fost fost pentru prima data anuntat acum cateva zile, la sediul companiei Goodwood din Marea Britanie, chiar de CEO-ul brandului, Torsten Mueller-Oetvoes, iar mai tarziu a fost prezentat publicului larg la evenimentul care a avut loc la Frankfurt, Salonul International Auto. Compania britanica se pare ca isi extinde gama de modele, asa ca, intra si pe aceasta piata a decapotabilelor. Doar ca, asa cum suntem obisnuiti, Rolls-Royce inseamna masini premium de lux adresate anumitor categorii de oameni.

Numele Dawn a mai fost folosit in anul 1950 pentru o masina cu arhitectura asemanatoare. Dawn va fi un nume important in domeniul auto, acesta va insemna o masina de tip limuzina, decapotabila si puternica. Beneficiaza de un pavilion clasic, retractabil automat, de tip soft-top. Acesta se poate retrage in numai 22 de secunde de la apasarea butonului actionar, dar mai este de mentionat faptul ca acesta se poate retrage in mers, la o viteza maxima de 50 kilometri pe ora.

Torsten Mueller-Oetvoes a oferit mai multe informatii despre masina, aici putem mentiona si o mica parte din declaratia acestuia “este una dintre cele mai silentioase de pe piata la ora actuala”, nu a facut alte precizari aici, nu stim cat de silentioasa este. Dar nu poate sa fie prea silentioasa, asta din cauza motorului V6 Biturbo de 6,6 litri. O masina care are un astfel de motor si undeva la 570 de cai putere n-are cum sa fie silentioasa. Iar daca te intrebi ce greutate si lungime are, aceasta are undeva la peste 2,5 tone si o lungime de 5,3, metri. Ajunge la 100 de kilometri in mai putin de 4,9 secunde, iar in aproape 15 secunde poate sa atinga viteza maxima de 250 kilometri pe ora.