Dawn – noul cabriolet de la Rolls-Royce

Rolls-Royce isi extinde gama de modele cu un cabriolet, denumirea acestuia este Dawn. Aceasta a fost fost pentru prima data anuntat acum cateva zile, la sediul companiei Goodwood din Marea Britanie, chiar de CEO-ul brandului, Torsten Mueller-Oetvoes, iar mai tarziu a fost prezentat publicului larg la evenimentul care a avut loc la Frankfurt, Salonul International Auto. Compania britanica se pare ca isi extinde gama de modele, asa ca, intra si pe aceasta piata a decapotabilelor. Doar ca, asa cum suntem obisnuiti, Rolls-Royce inseamna masini premium de lux adresate anumitor categorii de oameni.

Numele Dawn a mai fost folosit in anul 1950 pentru o masina cu arhitectura asemanatoare. Dawn va fi un nume important in domeniul auto, acesta va insemna o masina de tip limuzina, decapotabila si puternica. Beneficiaza de un pavilion clasic, retractabil automat, de tip soft-top. Acesta se poate retrage in numai 22 de secunde de la apasarea butonului actionar, dar mai este de mentionat faptul ca acesta se poate retrage in mers, la o viteza maxima de 50 kilometri pe ora.

Torsten Mueller-Oetvoes a oferit mai multe informatii despre masina, aici putem mentiona si o mica parte din declaratia acestuia “este una dintre cele mai silentioase de pe piata la ora actuala”, nu a facut alte precizari aici, nu stim cat de silentioasa este. Dar nu poate sa fie prea silentioasa, asta din cauza motorului V6 Biturbo de 6,6 litri. O masina care are un astfel de motor si undeva la 570 de cai putere n-are cum sa fie silentioasa. Iar daca te intrebi ce greutate si lungime are, aceasta are undeva la peste 2,5 tone si o lungime de 5,3, metri. Ajunge la 100 de kilometri in mai putin de 4,9 secunde, iar in aproape 15 secunde poate sa atinga viteza maxima de 250 kilometri pe ora.

Comments are closed.