Unde pot practica qigong?

Mai intai sa lamurim, pentru toata lumea, ce inseamna qigong.

Qigong-ul reprezinta o multitudine de tehnici orientale (chinezesti mai precis), provenite din vechile ritualuri samanice, care au ca scop reglarea energiilor interne, pentru dobandirea unei vieti sanatoase si echilibrate.

Exercitiile de qigong isi au originea in natura, in elemente ale naturii, miscari ale animalelor, in principiu in viata universala. Aceste exercitii poarta denumiri poetice si sugestive, precum Calea schimbarii tendoanelor, Calatoria Dragonului, Respiratia florii de lotus etc.

Tehnicile qigong sunt extrem de benefice, atunci cand sunt practicate corect, de aceea este indicat sa fie deprinse intr-un cadru organizat, sub indrumare competenta. Unele tehnici de nivel superior pot induce efecte adverse daca sunt practicate defectuos, timp mai indelungat.

In cazul in care doriti sa practicati orice fel de tehnici orientale, indiferent din ce sistem ar proveni ele, este imperios necesar sa o faceti constient, in urma unui proces foarte atent de alegere a scolii in cadrul careia veti dobandi aceste cunostinte, si a profesorului care le preda.

 

Comments are closed.