Sa facem plaja in mijlocul iernii

Cuvantul iarna este unul relativ pentru ca nu exista o perioada a anului in care sa fie iarna pe toata planeta. Datorita faptului ca axa Pamantului este inclinata, atunci cand in emisfera nordica e iarna, in cea sudica e vara si invers. Asadar, in lunile decembrie, ianuarie si februarie, in emisfera sudica este vara. Bineinteles, in tarile apropiate de ecuator poti merge in tricou tot timpul anului.

In perioada aceasta, cel mai indicat ar fi sa alegem insulele din sudul Greciei pentru ca sunt ieftine si sunt aproape de noi. Clima este la fel de placuta ca vara iar aglomeratia de acum cateva luni lipseste. Preturile sunt si ele putin mai mici, datorita atat crizei cat si cererii mai mici fata de lunile iulie si august. Creta e doar una din insulele pe care le putem alege ca destinatie.

plaja-iarna

Putem merge chiar in Italia sau Spania. In Europa doar pe unele plaje mediteraneene ne putem bronza. Andaluzia ne asteapta cu bratele deschise. Sevilla, Marbela sau Malaga ne ofera tot tipul de plaje, de la nisip negru la nisip auriu. Chiar daca nu vom mai da de temperaturile de peste 40 de grade, ne putem bucura de cele de 25 de grade. Nu sunt putini cei care nu se simt confortabil intr-un aer fierbinte. Poate ca acum e chiar mai placut pentru ei decat in plin sezon. Portugalia ne asteapta in Algarve.

Daca vrem sa parasim batranul continent, putem merge in Agadir, una dintre statiunile marocane cu peste 300 de zile insorite pe an. Aici avem kilometri de plaja si putem da o tura si prin desert. Putem merge apoi cateva ora la munte pe piscurile Muntilor Atlas. Tot in nordul Africii avem ca alternativa Luxor-ul din Egipt, care e mult mai aproape de noi.

In emisfera sudica, optiunile sunt diverse. Practic, aproape pe 80% din coastele Americii de Sud se poate face plaja. Insulele din Oceanul Atlantic sunt si ele foarte atractive, chiar daca cele mai cunoscute, Tenerife de exemplu, se afla in emisfera nordica. Si coasta vestica a Africii este tentanta insa aici majoritatea plajelor sunt neamenajate, lucru care insa poate trezi interes din partea unora.